10.08.2012, 09:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.11.2019, 11:13 przez len.)
Witam chciałbym zrezygnować z usługi wypłaty ze wszystkich bankomatów za 5 zł miesięcznie w mBanku, po prostu nie jest mi to teraz potrzebne. Ale nie widzę takiej opcji w serwisie transakcyjnym .
Proszę o jakąś podpowiedź
29.01.2013, 14:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.12.2019, 17:47 przez Zema.)
Ja wam opowiem pewną krótką historię, chwalę sobie mBank korzystam z niego już kilka lat i cenię jego usługi.
Podłączając się pod temat chciałbym zaznaczyć, że mBank wprowadził opłatę za korzystanie z karty, ale tylko wyłącznie jeśli nie przeprowadzimy przykładowo transakcji naszą kartą na kwotę 100 zł miesięcznie, oczywiście z karty możemy zawsze zrezygnować, myślę również że wykonanie płatności na takie kwoty nie jest trudne, przykładowo ja płacę zawsze w sklepie.
Dodam jeszcze od siebie że mLinia to internetowe centrum obsługi klienta,oraz system w którym możemy przeprowadzić każdą operacje w trybie automatycznym.Mlinia czynne 24 godziny na dobę,cały tydzień łącznie sobota i niedziela.
Kontakt możemy uzyskać za pomocą następujących numerów:
- 42 6300 800 - numer ten dostępny jest z dowolnego miejsca na świecie z numerem kierunkowym Polski: +48 42 6300 800
- 801 300 800 - numer dostępny dla telefonów stacjonarnych w całej Polsce, opłata jak za połączenie lokalne wg taryfy TP S.A.
- 783 300 800 - numer dostępowy dla użytkowników telefonii komórkowej, zgodnie z opłatą przewidzianą przez operatora sieci komórkowej wg. aktualnego cennika
- 6913 62265 (czyli 6913 mBank) - numer dostępowy dla użytkowników telefonii komórkowej, zgodnie z opłatą przewidzianą przez operatora sieci komórkowej wg. aktualnego cennika
- 3000 - numer dostępowy dla posiadaczy telefonii mBank mobile
I jeszcze jedna ważna rzecz aby korzystać z mLini musimy pamiętać że potrzebujemy :
- Identyfikator i hasło wprowadzaj uważnie - trzykrotne nieprawidłowe wprowadzenie hasła powoduje zablokowanie dostępu do Twojego rachunku przez automatyczne usługi telefoniczne. Skorzystaj wtedy z pomocy Operatora mLinii
- Po wprowadzeniu cyfr identyfikatora na klawiaturze telefonu naciśnij przycisk "#", a następnie wprowadź trzy wskazane przez lektora cyfry z sześciocyfrowego telekodu
- Do zlecenia wykonania każdej operacji (przelew, zmiana hasła itp.) wymagane jest potwierdzenie przez wciśnięcie "1"
- Zanim wciśniesz "1" zawsze możesz anulować operację przez wciśnięcie "2"
- Wciśnięcie "*" powoduje powrót do głównego menu serwisu automatycznego
- W razie jakichkolwiek trudności w obsłudze serwisu automatycznego pamiętaj, że wciśnięcie "0" przełączy Cię bezpośrednio do Operatora
Zródło: mBank.pl
Też kiedyś tą opcję wyłączyłem, w zasadzie nie jest do niczego potrzebna, na mbank nie narzekam szczegółnie na nowy mbank z nowymi funkcjonalnośćiami.Pozdrawiam
Chyba tylko w banku takie rzeczy można załatwić. Poza tym chciałbym się dowiedzieć, czy i jak jest z opłatą za kartę? Jeżeli ją zamknę to nic nie płacę?
Można wyłączyć prze mlinię tak ja to napisano wyżej, ja tak robiłem i było wszystko ok, co do karty to jak ją usuniesz/zamkniesz to nic nie płacisz.
Rezygnacja z karty a wypłaty ze wszystkich bankomatów, czyli nie mogę np normalnie tego przez konsultanta eksperta tego zrobić ?, bo z tego co mi wiadomo to nawet jeśli zastrzegę kartę to usługa dalej będzie aktywna, nawet jak tej karty nie będę miał, ponieważ usługa jest dołączona do eKonta.
22.04.2014, 10:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.04.2014, 11:30 przez muniek.)
Warto również rozejrzeć się za mapą bankomatów, na przykład - na stronie znajdziesz dobry lokalizator, który pokaże Ci gdzie można bezpłatnie wypłacać pieniądze z Twojego konta.
Dzięki temu przekonasz się również jakie konto jest wygodnie sobie założyć.
Pozdrawiam.