Liczba postów: 75
Liczba wątków: 49
Reputacja:
0
Pomimo wszystko, najtańsze mieszkania na rynku wtórnym na dzień dzisiejszy można spotkać w centrach miast, czy to większych, czy mniejszych. Roczniki budynków, ich odpowiednie starsze instalacje wykluczają się cenowo, przez co na sprzedaży nie zarobimy, jednak na kupnie takowego mieszkania jak najbardziej. Reszta zaoszczędzonego zysku jak najbardziej w tym wypadku może pójść na renowacje.
Liczba postów: 69
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Zgadzam się z tym wszystkim oczywiście. Tanie mieszkania, kosztem jednak na ogół nieciekawej okolicy, na co należy zwrócić również zawsze uwagę.
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Nie zawsze tak jest, to zależy trochę od miasta... np. w moim mieście (Wrocław) mieszkanie w centrum miasta jest horrendalnie drogie, niezależnie od tego że jest np. stare czy zaniedbane.
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
A jak to jest z wynajmem mieszkań w mniejszych miejscowościach? Chciałbym się osiedlić w Świdnicy, ale już sam nie wiem komu ufać. Wpisuję w wyszukiwarce ? Mieszkanie do wynajecia w Swidnicy? i wyświetlają mi się praktycznie same reklamy biur nieruchomości, a wiadomo, że ceny u nich są nieco zawyżone.
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
W Internecie wiele rzeczy kuleje, m.in. ochrona prawna nieruchomości, rzetelne wyniki, czy dominacja pośredników. Wszystko zależy od tego czy masz czas na samodzielne szukanie mieszkania. najlepiej dopytać kogoś kto już konkretnie szukał mieszkania w Świdnicy. Może poleci Ci kogoś zaufanego.
Liczba postów: 6
Reputacja:
0
wg mnie jest jakies szalenstwo, przynajmniej na rynku wroclawskim. Chore, zeby kawalerka w stanie do generalnego remontu, 20 min od centrum kosztowała ok 250 000zl. Czy to ludzie sa tacy pazerni, czy na prawde cena 7-8 tys za metr to normalna rzecz? A moze ja tylko widze ceny wywolawcze a na drodze negocjacji spadaja o 20% ?Wspolczuje mlodym ludziom ktorzy musza brac kredyty na dlugie lata zeby miec pokoj z kuchnia w duzym miescie. Wydaje mi się, że tak nie powinno byc
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 2
Reputacja:
1
Ceny mieszkań w dużych miastach są kosmiczne. Planowałem kupić 3- pokojowe mieszkanie w Warszawie, ale ceny było do zaakceptowania w miejscach, gdzie strach było się poruszać. Natomiast w atrakcyjnej lokalizacji chyba nikogo nie stać. Dlatego zdecydowałem się na zakup domu w okolicach Warszawy, tu jest ta oferta jakby kogoś interesowała - Domy Nowy Dwór Mazowiecki - ceny są przyzwoite i najważniejsze, że to własny dom, bez sąsiadów na górze. W porównaniu z mieszkaniem to prawdziwy luksus. Lepiej dojeżdżać codziennie do pracy niż gnieździć się w mieszkaniu.
Liczba postów: 13
Reputacja:
0
Mnie również zastanawia skąd biorą się te ceny. Czy musi być tylu pośredników .Dawniej za obecną cenę cenę m2 można było kupić małe mieszkanko może bez wygód ale jednak Obecnie ceny w nowym czy starym budownictwie mało się od siebie różnią.
Liczba postów: 160
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Ja raczej skłaniałbym się ku nowym mieszkaniom z rynku pierwotnego. Przeglądając oferty nowych mieszkań w warszawie trafiłem na ofertę https://www.19dzielnica.pl 19. Dzielnica to idealna propozycja dla tych, którzy kochają miejski styl życia. Doskonała lokalizacja w samym centrum miasta sprzyja spontanicznym spotkaniom z przyjaciółmi, wypadom na zakupy, do kina, teatru czy restauracji. Na parterach wszystkich budynków zaprojektowano atrakcyjne powierzchnie usługowe o różnorodnych metrażach i ze spektakularnymi przeszklonymi witrynami. W ofercie znajdują się lokale przystosowane do gastronomii, w tym z ogródkami. Lokalizacja tuż obok nowej stacji metra Rondo Daszyńskiego oraz węzła komunikacyjnego przy pl. Zawiszy, zapewnia łatwy dostęp do wszystkich środków transportu. Dojazd do dworca kolejowego, lotniska oraz centrów handlowych zajmuje nie więcej niż kilkanaście minut. Dzięki swojemu położeniu, w kwartale głównych arterii miejskich 19. Dzielnica znajduje się w samym sercu nowego centrum biznesowego Warszawy. Dynamiczny rozwój całej dzielnicy bezpośrednio przekłada się na duży potencjał wzrostu wartości i atrakcyjności inwestycyjnej mieszkań w tej okolicy.
Liczba postów: 98
Reputacja:
0
Co to jest dla Was najtańsze mieszkanie? Trzeba pamiętać, że wykończenie też niemało kosztuje... Jeśli chcecie cieszyć się pięknym lokalem przez wiele lat, to warto zdecydować się na naprawdę porządna firmę, jak np. http://bbconstruction.pl/oferta/wykoncze...pod-klucz/
Liczba postów: 489
Reputacja:
1
Najtańsze mieszkania to te przeznaczone do remontu.
Liczba postów: 4
Reputacja:
0
Najtańsze to będzie ok 350-400tys
Liczba postów: 147
Reputacja:
0
Jak chcesz zaoszczędzić, to kupuj jak najszybciej, bo ceny mieszkań stale rosną i raczej nie zapowiada się żaden spadek w najbliższych latach.
Liczba postów: 54
Reputacja:
0
Jeśli uda wam się kupić mieszkanie to pewnie będziecie chcieli je jak najlepiej zaprojektować i wykończyć. Polecam współpracować z aranżacja domu Głogów t buro projektowe, które stworzy dla was idealną przestrzeń w stylu jaki kochacie. Polecam ich serdecznie.
Liczba postów: 71
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Oczywiście, cena mieszkania jest szalenie ważna, ale ważne są jeszcze inne aspekty. W przypadku wynajmu mieszkania, warto się zastanowić nad najmem instytucjonalnym, ponieważ jest to świetna i korzystna oferta. Jeśli szukacie odpowiedniej oferty, to znajdziecie ją tutaj https://krakow.mdr.pl/ . Co ważniejsze, mieszkania są wykończone pod klucz.
Liczba postów: 653
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
To tak naprawdę jaką czynność chcemy wykonać na dobrą sprawę zależy tylko i wyłącznie od nas samych. Ja jestem zdania, ze gdy chodzi o sprzedaż mieszkania to przede wszystkim kontakt z firmą https://nieruchomosci-zeus.pl/ jest dobrą opcją. Przecież takie firmy zajmują się skupowaniem nieruchomości za gotówkę.
Liczba postów: 143
Reputacja:
0
Ja myślę, że każdy powinien dobrać takie rozwiązanie, które faktycznie może okazać się najskuteczniejsze w przypadku danej sytuacji. Możliwości przecież jest cały czas sporo. Jakie macie zdanie na temat tego, w jaki sposób sprawdzić się może jakiś skup nieruchomości?
|