Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaki samochód na firmę?
Przeglądam właśnie ten katalog samochodów i zastanawiam się, który samochód jest obecnie warty zakupu??? Chodzi oczywiście o nowy model na leasing. Wstępnie myślałem o którymś z modeli Skody, np. Octavia - co sądzicie o tym samochodzie?
Odpowiedz

z chęcią zaproponowałabym Ci coś takiego Big Grin jednak rozumiem, że standard ma być troszkę niższy, na skodach się nie znam, ale może weź jakąś toyotę albo opla corsę, takie auta na pewno będę Ci długo służyć
Odpowiedz

Moim zdaniem Skoda Octavia to bardzo dobry samochód, tutaj masz katalog nowych modeli: skoda/octavia/ - według mnie dobry stosunek jakości do ceny. Jeździłem już Octavią, według mnie jest naprawdę godnym polecenia samochodem klasy średniej. Z tym, że raczej nie warto brać tych silników benzynowych 1.2 - jakoś nie mam zaufania do tak małych jednostek silnikowych w tak dużym aucie i z takimi osiągami. Lepiej wziąć 1.8, ewentualnie Diesla ( z tym, że przynajmniej tego o mocy 105 KM, 90 KM w najsłabszym Dieslu to moim zdaniem za mała moc jak na tak mimo wszystko duże auto).
Odpowiedz

Tak Octavia jest chyba dość dobra jako samochód firmowy. Szczerze mówiąc jako samochód prywatny, to raczej bym się nim nie zainteresował, ale do firmy to czemu nie, szczególnie że jest ekonomiczny w utrzymaniu, stosunek jakość/cena ma bardzo dobry. Taki model Skoda Octavia wygląda np. bardzo atrakcyjnie.
Odpowiedz

Jeśli ktoś się teraz rozgląda za samochodem do firmy to polecam zajrzenie na stronę www salonu Honda Plaza z Warszawy (czasami po auto z dobrym rabatem warto podjechać do innego miasta), bo w tym momencie mają ofertę na samochody z pełnym odliczeniem VAT - CR-V i Civic, nowej generacji. CR-V z dobrym wyposażeniem można mieć już za 87 tys. zł....
Odpowiedz

Ja bym kupowała Hondę Civic Smile - jestem zwolennikiem japońskiej technologii.
Odpowiedz

Z moich obserwacji wynika, że najczęściej samochody firmowe to właśnie Skody. Octavia jest bardzo dobra, choć ja osobiście wolę Skodę Fabię.
Odpowiedz

ja ostnio zauważyłem ,ze bardzo duzo ludzi kupuje audi A6 posiada 5 lat gwarancji.
cena niestety jest dość wysoka, wszystko zależy od tego jak prosperuje Twoja firma.
Poznaj fantastyczny projekt Monavie i połącz zdrowie z sprawdzonym biznesem

(kosmetyki oriflame jelenia góra)
Odpowiedz

Ja jeżdżę takim 10-letnim renault na co dzień mi starcza. Jeśli raz na jakiś czas chcę zrobić wrażenie na szefie dużej firmie to stawiam na przewozy vip. Współpracuje od kilku lat z taką firma, która pomaga nam to wszystko ogarnąć: Ceny nie są aż takie duże, a z drugiej strony to robi dobre wrażenie na klientach.
Odpowiedz

A może BMW? W Bawaria Motors mają ciekawe oferty dla firm przez cały rok, do tego dobre opcje finansowania i można naprawdę mieć świetny, reprezentacyjny samochód.
Odpowiedz

Przy wyborze auta firmowego powinniśmy kierować się trzema wyznacznikami. Po pierwsze liczy się cena, później powinny nas interesować całkowite koszty ponoszone w trakcie użytkowania pojazdu i na końcu bezawaryjność auta. Marka, komfort i funkcjonalność auta znajdują się na dalszych pozycjach, podobnie jak jego wielkość, która powinna być jedynie wyznacznikiem jeżeli szukamy auta do zakładu, dla którego przewóz towaru jest istotnym elementem działalności.
Odpowiedz

Co do samochodu dostawczego, to wybrałbym Fiata Ducato, albo Iveco Daily, a z większych Scanię serii P lub Mercedesa-Benz Atego - to niezawodne pojazdy, do transportu towarów idealne. Nadwozie wybrałbym natomiast od PLANDEX http://plandex.pl, o ile będzie potrzebna - są bardzo wytrzymałe, z najlepszych materiałów, ogólnie wykonanie jest bez zarzutu.
Odpowiedz

Samochód osobowy do firmy powinien być elegancki i funkcjonalny, natomiast dostawczy wytrzymały, niezawodny i w miarę ekonomiczny. Czy nowy, czy używany, to już zależy od możliwości finansowych, jeśli wybierzecie używany, to tutaj https://aukcje.efl.com.pl/AuctionList/Pojazdy/Dostawcze jest trochę aukcji z używani samochodami dostawczymi, konkretnie poleasingowymi - warto przejrzeć.
Odpowiedz

Ktoś już wspominał o Bawaria Motors, ciekawa jestem, czy faktycznie ostatecznie zdecydował się na tą markę. Szczególnie interesowałoby mnie MINI w leasingu. Wydaje mi się, że jako samochód na dojazdy do pracy, czy do klientów byłby idealny. Według mnie to taki typowy samochód miejski, a przy tym o bardzo atrakcyjnym wyglądzie, skupiającym na sobie uwagę. Podzielcie się doświadczeniami, jeżeli braliście samochód właśnie u tego dealera.
Odpowiedz

Jakiś reprezentatywny i niezawodny, jaki konkretnie to już zależy od potrzeb i możliwości finansowych. Dla oszczędności warto wynająć samochód na dłuższy okres czasu, to coraz popularniejsze rozwiązanie. Na http://carfree.pl/wynajem-dlugoterminowy/pl wynajem długoterminowy samochodów, nowych, ze średniej i wyższej półki - to spora oszczędność czasu, ale i pieniędzy.
Odpowiedz

Polecam sprawdzić coś z oferty Volvo, mają SUVy, sedany i kombi w aktualnej ofercie. Osobiście jestem zainteresowany Volvo S90 w wersji używanej, prawdopodobnie kupię u nich https://chorzow.volvocarautoboss.pl/volvo-uzywane/. Mają dobre ceny i sporo pozytywnych opinii, a co do samego auta to spełnia ono moje wymagania w 100%.
Odpowiedz

Niestety ja raczej takimi pojazdami się nie zajmuję i jestem zdania, że bardzo ważną sprawą jest to aby wiedzieć jak najwięcej na temat samej mechaniki starych samochodów. Bardzo mi się spodobało to co przeczytałem na stronie https://www.msfera.pl/kierownica-w-garbu...warie.html i faktycznie dobrze jest wiedzieć jak rozpozna awarię układu kierowniczego w autach jak VW Garbus.
Odpowiedz

Zdecydowanie polecam wam sprawdzić stronę https://autoskupowicze.pl , na której znajdziecie ofertę skupu samochodów w Łodzi, który oferuje kompleksowe usługi z zakresu skupu samochodów używanych i uszkodzonych. Sam skorzystałem z ich usług i jestem bardzo zadowolony z uzyskanej oferty.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2023 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 iAndrew & Melroy van den Berg.