Biznes forum BANKOWE Banki Jak zmienic numer telefonu w mBanku

Jak zmienic numer telefonu w mBanku

Jak zmienic numer telefonu w mBanku

• 2 głosów - średnia: 5

AdamM

Użytkownik

63
09.02.2013, 21:20 #1
Witam

Tak jak w pytaniu powyżej, gdzie mogę zmienić numer telefonu w mBanku

Zmieniłem ostatnio numer telefonu komórkowego, a mam ustawione w mbanku hasła do potwierdzenia transakcji. Gdzie mogę zmienić  numer w panelu, bo nie widzę, może ktoś coś podpowiedzieć, z góry dziękuję

Ps: ten bank trochę utrudnia proste sprawy.
AdamM
09.02.2013, 21:20 #1

Witam

Tak jak w pytaniu powyżej, gdzie mogę zmienić numer telefonu w mBanku

Zmieniłem ostatnio numer telefonu komórkowego, a mam ustawione w mbanku hasła do potwierdzenia transakcji. Gdzie mogę zmienić  numer w panelu, bo nie widzę, może ktoś coś podpowiedzieć, z góry dziękuję

Ps: ten bank trochę utrudnia proste sprawy.

len

Bywalec

194
10.02.2013, 14:26 #2
Numer telefonu jaki widnieje w naszym panelu zarządzania w mBanku można zmienić na kilka sposobów:

-mLinia
-placówka mBanku
-korespondencja pocztowa

według mnie najszybciej można przeprowadzić aktualizację numeru poprzez mlinię, potrzebne nam do tego będą standardowe dane.

Warunkiem jest identyfikacja w systemie podczas telefonicznego kontaktu, czyli podanie docelowego Identyfikatora Klienta (8 cyfr, używanych jako login w systemie transakcyjnym) oraz docelowego Telekodu ( 6-cyfrowe hasło do kontaktów z mLinią),oraz mogą być zadane dodatkowe dane, które mają potwierdzić naszą tożsamość.
len
10.02.2013, 14:26 #2

Numer telefonu jaki widnieje w naszym panelu zarządzania w mBanku można zmienić na kilka sposobów:

-mLinia
-placówka mBanku
-korespondencja pocztowa

według mnie najszybciej można przeprowadzić aktualizację numeru poprzez mlinię, potrzebne nam do tego będą standardowe dane.

Warunkiem jest identyfikacja w systemie podczas telefonicznego kontaktu, czyli podanie docelowego Identyfikatora Klienta (8 cyfr, używanych jako login w systemie transakcyjnym) oraz docelowego Telekodu ( 6-cyfrowe hasło do kontaktów z mLinią),oraz mogą być zadane dodatkowe dane, które mają potwierdzić naszą tożsamość.

13.02.2013, 10:58 #3
Ja zwykle korzystam z mChatu, i przezt ten kanał załatwiam większość spraw.
mariuszkiep
13.02.2013, 10:58 #3

Ja zwykle korzystam z mChatu, i przezt ten kanał załatwiam większość spraw.

AdamM

Użytkownik

63
15.02.2013, 19:03 #4
ok Smile ale numer tylko poprzez kontakt z mlinią, inaczej się przecież nie da.
AdamM
15.02.2013, 19:03 #4

ok Smile ale numer tylko poprzez kontakt z mlinią, inaczej się przecież nie da.

Adrian

Admin

83
26.09.2013, 07:33 #5
Witaj Adam

Masz kilka możliwości, numer możesz zmienić w następujący sposób:

- poprzez kontakt z mLinią, pamiętaj że musisz mieć do niej hasło ( jest to najszybsza metoda)
- możesz udać się do punktu obsługi Aspiro S.A lub Multibanku
- musisz przesłać odpowiednie zgłoszenie do Banku, tradycyjną pocztą, takie zgłoszenie musi być potwierdzone notarialnie

W tym momencie nie ma możliwości zmiany naszego numeru telefonu na stronie transakcyjnej, starej wersji strony czy też nowej odsłony mBanku. Wszystko sprowadza się do większego bezpieczeństwa klienta

Jest jeszcze jedną możliwość, ale musisz być użytkownikiem nowego mBanku

Logujesz się do nowego serwisu transakcyjnego mBanku po prawej stronie widnieje zakładka "Ekspert Online", następnie wybieramy opcje "Wparcie w obsłudze konta" zostaniemy połączeni z konsultantem w formie audio lub video, zmiana numeru telefonu w taki sposób, możliwa jest tylko i wyłącznie za pomocą autoryzowania operacji hasłem sms, które jest do Ciebie wysyłane na dotychczasowy numer telefonu, podany do wiadomości banku.

W razie jakichkolwiek wątpliwości, proszę pytać.

Sprawdź również

Jak wyłączyć usługę wypłaty ze wszystkich bankomatów w mBanku?

Pozdrawiam
Adrian
26.09.2013, 07:33 #5

Witaj Adam

Masz kilka możliwości, numer możesz zmienić w następujący sposób:

- poprzez kontakt z mLinią, pamiętaj że musisz mieć do niej hasło ( jest to najszybsza metoda)
- możesz udać się do punktu obsługi Aspiro S.A lub Multibanku
- musisz przesłać odpowiednie zgłoszenie do Banku, tradycyjną pocztą, takie zgłoszenie musi być potwierdzone notarialnie

W tym momencie nie ma możliwości zmiany naszego numeru telefonu na stronie transakcyjnej, starej wersji strony czy też nowej odsłony mBanku. Wszystko sprowadza się do większego bezpieczeństwa klienta

Jest jeszcze jedną możliwość, ale musisz być użytkownikiem nowego mBanku

Logujesz się do nowego serwisu transakcyjnego mBanku po prawej stronie widnieje zakładka "Ekspert Online", następnie wybieramy opcje "Wparcie w obsłudze konta" zostaniemy połączeni z konsultantem w formie audio lub video, zmiana numeru telefonu w taki sposób, możliwa jest tylko i wyłącznie za pomocą autoryzowania operacji hasłem sms, które jest do Ciebie wysyłane na dotychczasowy numer telefonu, podany do wiadomości banku.

W razie jakichkolwiek wątpliwości, proszę pytać.

Sprawdź również

Jak wyłączyć usługę wypłaty ze wszystkich bankomatów w mBanku?

Pozdrawiam

Zenek

Użytkownik

42
30.10.2013, 21:03 #6
czyli trzeba zadzwonić na mlinie najlepiej, a w nowym systemie bankowym da się to jakoś zrobić?
Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.10.2013, 21:03 przez Zenek.
Zenek
30.10.2013, 21:03 #6

czyli trzeba zadzwonić na mlinie najlepiej, a w nowym systemie bankowym da się to jakoś zrobić?

arekpyta

Użytkownik

62
12.10.2015, 11:53 #7
W nowym serwisie masz opcje połączenia się za konsultantem przez serwis transakcyjny w zakładce ekspert online.
arekpyta
12.10.2015, 11:53 #7

W nowym serwisie masz opcje połączenia się za konsultantem przez serwis transakcyjny w zakładce ekspert online.

afaktury

Użytkownik

72
01.12.2015, 21:11 #8
Można to również załatwić w punkcie stacjonarnym mbanku. Obecnie mbank posiada swoje placówki w różnych miastach.

afaktury.pl
Prosty program do fakturowania online
Wystawianie faktur w obcych językach, w tym chińskim.
afaktury
01.12.2015, 21:11 #8

Można to również załatwić w punkcie stacjonarnym mbanku. Obecnie mbank posiada swoje placówki w różnych miastach.

afaktury.pl
Prosty program do fakturowania online
Wystawianie faktur w obcych językach, w tym chińskim.

marry

Nowy

1
01.02.2016, 09:41 #9
teraz można połączyć się również za pomocą apki z mLinia..[/i]
marry
01.02.2016, 09:41 #9

teraz można połączyć się również za pomocą apki z mLinia..[/i]

qcrona

Młody użytkownik

3
20.07.2021, 16:27 #10
Sam niedawno miałem podobny problem, tylko w innym banku. Kontakt przez infolinię szybko rozwiązał problem.
qcrona
20.07.2021, 16:27 #10

Sam niedawno miałem podobny problem, tylko w innym banku. Kontakt przez infolinię szybko rozwiązał problem.

pkrajcik

Młody użytkownik

4
17.08.2022, 18:17 #11
Witam, a czy możecie polecić jakąś fajną aplikację co pomoże w identyfikacji numeru, który do nas dzwoni. Chodzi mi o to, że strasznie dużo dzwoni różnych fałszywych telemarketerów i oszustów, którzy podszywają się pod kogoś z rodziny i chciałabym mamie zainstalować taką apkę żeby mogła sobie sprawdzać takie rzeczy. Znalazłam taki artykuł o jednej z takich aplikacji: http://zabkowice.express-miejski.pl/wiad...ich-ofiara . Czy miał ktoś z Was już coś takiego i może się wypowiedzieć?
Ten post był ostatnio modyfikowany: 17.08.2022, 18:23 przez pkrajcik.
pkrajcik
17.08.2022, 18:17 #11

Witam, a czy możecie polecić jakąś fajną aplikację co pomoże w identyfikacji numeru, który do nas dzwoni. Chodzi mi o to, że strasznie dużo dzwoni różnych fałszywych telemarketerów i oszustów, którzy podszywają się pod kogoś z rodziny i chciałabym mamie zainstalować taką apkę żeby mogła sobie sprawdzać takie rzeczy. Znalazłam taki artykuł o jednej z takich aplikacji: http://zabkowice.express-miejski.pl/wiad...ich-ofiara . Czy miał ktoś z Was już coś takiego i może się wypowiedzieć?

adam151

Bywalec

411
26.10.2023, 13:21 #12
Jakiś czas temu wyjechałem do USA, dlatego zdecydowałem się na zakup karta sim usa . Czy ktoś z Was również korzystał z ich oferty? Jakie macie zdanie na jej temat?
adam151
26.10.2023, 13:21 #12

Jakiś czas temu wyjechałem do USA, dlatego zdecydowałem się na zakup karta sim usa . Czy ktoś z Was również korzystał z ich oferty? Jakie macie zdanie na jej temat?

• 2 głosów - średnia: 5
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości