Jak zmienic numer telefonu w mBanku
Jak zmienic numer telefonu w mBanku
Witam
Tak jak w pytaniu powyżej, gdzie mogę zmienić numer telefonu w mBanku
Zmieniłem ostatnio numer telefonu komórkowego, a mam ustawione w mbanku hasła do potwierdzenia transakcji. Gdzie mogę zmienić numer w panelu, bo nie widzę, może ktoś coś podpowiedzieć, z góry dziękuję
Ps: ten bank trochę utrudnia proste sprawy.
Numer telefonu jaki widnieje w naszym panelu zarządzania w mBanku można zmienić na kilka sposobów:
-mLinia
-placówka mBanku
-korespondencja pocztowa
według mnie najszybciej można przeprowadzić aktualizację numeru poprzez mlinię, potrzebne nam do tego będą standardowe dane.
Warunkiem jest identyfikacja w systemie podczas telefonicznego kontaktu, czyli podanie docelowego Identyfikatora Klienta (8 cyfr, używanych jako login w systemie transakcyjnym) oraz docelowego Telekodu ( 6-cyfrowe hasło do kontaktów z mLinią),oraz mogą być zadane dodatkowe dane, które mają potwierdzić naszą tożsamość.
Ja zwykle korzystam z mChatu, i przezt ten kanał załatwiam większość spraw.
Witaj Adam
Masz kilka możliwości, numer możesz zmienić w następujący sposób:
- poprzez kontakt z mLinią, pamiętaj że musisz mieć do niej hasło ( jest to najszybsza metoda)
- możesz udać się do punktu obsługi Aspiro S.A lub Multibanku
- musisz przesłać odpowiednie zgłoszenie do Banku, tradycyjną pocztą, takie zgłoszenie musi być potwierdzone notarialnie
W tym momencie nie ma możliwości zmiany naszego numeru telefonu na stronie transakcyjnej, starej wersji strony czy też nowej odsłony mBanku. Wszystko sprowadza się do większego bezpieczeństwa klienta
Jest jeszcze jedną możliwość, ale musisz być użytkownikiem nowego mBanku
Logujesz się do nowego serwisu transakcyjnego mBanku po prawej stronie widnieje zakładka "Ekspert Online", następnie wybieramy opcje "Wparcie w obsłudze konta" zostaniemy połączeni z konsultantem w formie audio lub video, zmiana numeru telefonu w taki sposób, możliwa jest tylko i wyłącznie za pomocą autoryzowania operacji hasłem sms, które jest do Ciebie wysyłane na dotychczasowy numer telefonu, podany do wiadomości banku.
W razie jakichkolwiek wątpliwości, proszę pytać.
Sprawdź również
Jak wyłączyć usługę wypłaty ze wszystkich bankomatów w mBanku?
Pozdrawiam
Witam, a czy możecie polecić jakąś fajną aplikację co pomoże w identyfikacji numeru, który do nas dzwoni. Chodzi mi o to, że strasznie dużo dzwoni różnych fałszywych telemarketerów i oszustów, którzy podszywają się pod kogoś z rodziny i chciałabym mamie zainstalować taką apkę żeby mogła sobie sprawdzać takie rzeczy. Znalazłam taki artykuł o jednej z takich aplikacji: http://zabkowice.express-miejski.pl/wiad...ich-ofiara . Czy miał ktoś z Was już coś takiego i może się wypowiedzieć?
Jakiś czas temu wyjechałem do USA, dlatego zdecydowałem się na zakup karta sim usa . Czy ktoś z Was również korzystał z ich oferty? Jakie macie zdanie na jej temat?