Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak się wam żyje w Polsce ?
Chciałem was zapytać jak wam się żyje w naszym kraju, według mnie to nie jest przychylny kraj ani dla zwykłych rodaków, ani dla przedsiębiorców.

Wiadomo zależy od punktu widzenia, co myślicie na ten temat. czy tobie też żyje się średnio a nie tak jak to sobie wymarzyłeś
Odpowiedz

Tam gdzie nas nie ma jest dobrze Smile ale swoją drogą, pracowałem już w kilku krajach europy i muszę przyznać że Polacy to najbardziej smutny i narzekający naród z jakim miałem do tej pory do czynienia Wink Mam w planach wyjechać za jakiś czas, może na stałe, zobaczymy.
Dla przedsiębiorców to trudny kawałek chleba, po odliczeniu wszystkiego czasami wychodzi mniej niż na etacie.
Odpowiedz

Zobaczcie sobie ten film, uzmysławia jak to jest za granicą, dużo ludzi chce wyjechać z Polski za lepszymi standardami życia, ale czy to taki dobry pomysł? 
warto zobaczyć ten dokument
Odpowiedz

Niestety, ale jest bardzo ciężko i nie zanosi się aby było lepiej. Rodzice od 25 lat prowadzą sklep spożywczy w niewielkiej miejscowości i tak na prawdę jest coraz gorzej. Podatki są coraz wyższe i w związku z tym rosną ceny. Ludzie wolą kupować towar w biedronce, który jest kilkukrotnie tańszy i robiony specjalnie pod markety.

Jest ciężko.
Odpowiedz

No tak, są robione z gorszej jakości produktów i mogą być sprzedawane taniej. Znajomy pracował w biedronce jeszcze kilka lat temu i mówił, jak to wyglądało. Tam na prawdę jest niewiele rzeczy, które warto kupić.
Odpowiedz

Mogłoby nam się żyć zdecydowanie lepiej i mam nadzieję, że jeszcze dożyję takich czasów :-)
Odpowiedz

Jest kiepsko i trzeba liczyć się z tym, że jeśli wygra duda albo komoruski, czyli tak na prawdę socjaliści, to nic się tutaj nie zmieni.
Odpowiedz

Może chociaż ruszy teraz polityka prorodzinna Smile
Odpowiedz

Szkoda, że ta "polityka prorodzinna" obija się na finansach całego społeczeństwa...
Odpowiedz

Niestety ale idzie kryzys. Zastanawiam się jaka będzie przyszłość
Odpowiedz

Coraz gorzej co było do przewidzenia. Obecnie mieszkam we wschodniej części Polski i tutaj bardzo wiele zakładów ma problem z funkcjonowaniem Obecnie zatrudnienia kogoś na etat nie jest atrakcyjne. Zarówno dla pracodawcy jak i dla pracownika. Wiele osob pracuje w szarej strefie, poza tym wiele osób wybiera samozatrudnienie.

Poza tym duże jest zadłużenie Polaków. Bardzo wiele osób ma tak duże zadłuzenie w bankach, ze sięga po pożyczki prywatne, U mnie w mieście lombard na lombardzie.

https://plmfund.pl/kredyt-pod-zastaw-dzialki/

Dobrze jest porównać sobie oprocentowanie w poszczególnych firmach. Tutaj dają możliwość uzyskania finansowania pod zastaw działki.
Odpowiedz

Ja raczej nie narzekam i widzę cały czas jak postęp technologiczny i budowlany w naszym kraju się rozwija. Muszę dodać, ze właśnie bardzo ciekawym jest to jak powstają nowe drogi. Budowa drogi S17 jak dla mnie w ostatnim czasie była bardzo ważna i właśnie dlatego również na takich elementach się skupiłem.
Odpowiedz

Jest takie powiedzenie – wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Dlatego też pozwolę sobie siedzieć na tyłku w Polsce i robić swoje, dopóki mogę. Na przykład teraz rozliczam jak porządny obywatel podatki. Przy okazji dowiadując się, jak rozlicza się ulgę na dziecko https://www.swidnik.pl/ulga-na-dziecko-o...znaczenie/. Podatki to ciekawy temat.
Odpowiedz

Bardzo ciekawie się żyje Big Grin zwłaszcza jak teraz są podwyżki wiadomo wszystkiego. Tak samo paliwo też jest bardzo drogie i szukam jakiejś alternatywy jak tutaj https://zarebapaliwa.pl/hurtownia-paliw/ Tylko muszę znaleźć kogoś kto zamówi ze mną taką dużą ilość paliwa.
Odpowiedz

Właśnie wprowadziłem się znowu do Polski z Niemiec i nie wiem czy dobrze zrobiłem...pocieszcieSmile...
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2023 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 iAndrew & Melroy van den Berg.