Liczba postów: 14
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Już w piątek będzie expose, wystąpienie premiera. Sprawa wygląda o tyle ciekawie, iż ma ono dotyczyć VAT-u, tak znienawidzonego przez Polaków podatku. Interesujące jest też to, że wszystko owiane jest tajemnicą. Mówi się, że sprawa będzie dotyczyła rozliczenia płatności. A może okaże się, że będzie minimalna zniżka podatku? Chcielibyśmy, jednak o tym dowiemy się w pt o g.21
Liczba postów: 47
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Raczej nie łudził bym się nadzieją, że obniżą podatek Vat i wcale się na to nie zanosi ,miejmy nadzieje że go nie podniosą ,poczekamy zobaczymy
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Expose beznadziejne moim zdaniem, jak zwykle tylko gadanina a w Polsce coraz gorzej. Nie od dziś wiadome, że bogatym żyje się dobrze, a biedni niestety, nawet głupie zasiłki nie przysługują. To państwo jest tragiczne, nie dba kompletnie o polskie rodziny, zero pomocy z ich strony i jeszcze się dziwią że dzieci nie ma. Zasiłek dla rodziny której dochód nie przekracza na osobę bodajże 503 zł to 68 misięcznie, przecież to jest jakiś śmiech na sali. Dadzą raz becikowe i myślą, że nagle będzie się rodzić więcej dzieci. Sama jestem mamą i wiem ile miesięcznie kosztuje utrzymanie dziecka. Tak samo z nauczycielami, którzy tak mieli dobrze zarabiać, a ile teraz szkół poszło do likwidacji, ile zwolnień? Zamiast dobrze zarabiać, to niestety wylądowali na bruku.
Liczba postów: 12
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
W sumie to zaskoczony nie byłem. Praktycznie zero konkretów.
Co z tego, że będziemy mieli dobre drogi, przedszkola itd, skoro najnormalniej na świecie nie będzie nas stać na poruszanie się po nich. Skoro brak pracy i pieniędzy to i mniej dzieci...
Vat-u w dół nie ruszą. Polska polityka jest taka, że lepiej jak najwięcej z obywatela wyciągnąć, niż obniżyć i umożliwić młodym kreatywnym ludziom tworzyć nowe miejsc pracy. Niestety nie zanosi się, aby do tego doszło w najbliższych latach. Dla tego też co raz więcej ludzi przenosi swoje biznesy do innych krajów, gdzie prowadzenie biznesu jest prostsze i tańsze.
Umowy ?śmieciowe? zostają tak jak do tej pory. Czy to dobra decyzja ?