12.06.2013, 08:05
Jak myślicie co najlepiej jest sprowadzać z naszego zachodniego bliskiego rynku czyli z Niemiec albo Francji, co jest teraz opłacalne w tym momencie.
Co importować z niemiec
|
12.06.2013, 08:05
Jak myślicie co najlepiej jest sprowadzać z naszego zachodniego bliskiego rynku czyli z Niemiec albo Francji, co jest teraz opłacalne w tym momencie.
20.09.2013, 07:20
ostatnio dość popularne były tak zwane ciuchy z drugiej ręki podobno można się na tym dorobić
20.09.2013, 10:23
Auta, chyba najlepszy rynek jeśli chodzi o import, słyszałem również że również chemia gospodarcza dobrze schodzi w Polsce
05.10.2013, 13:34
Import z niemiec do polski, jedno co mi przychodzi do głowy to tylko samochody, tylko chyba konkurencja w tym jest
07.10.2013, 12:53
a słyszałem że opłaca się importować słodycze, ale nie wiem tego z doświadczenia.
Chemia również jest dobrym pomysłem, takie rzeczy które używamy każdego dnia, nie raz widziałem na wioskach jak jeżdżą samochodami z napisem "Chemia z Niemiec", ludzie kupują bo widocznie tanio i dobre, więc rynek jest
14.11.2013, 14:40
Ja znam firmę http://www.getruck.pl , która zajmuje się importem ciągników siodłowych i samochodów dostawczych. Jest to chyba największa firma tego typu, a biznes na pewno jest dochodowy.
17.11.2013, 19:55
moim zdaniem dośc opłacalne jest importowanie paliw konwencjonalnych z Niemiec do Polski. Ta gałęź handlu będzie się rozrastać, a Polsce zainteresowanie takimi rozwiązaniami ciągle rośnie ? obecnie chemia i nawozy sprowadzane z Niemiec cieszą się dużym popytem. Na rynku jest kilkoro większych importerów nawozów, np. All Seasons , którzy z kolei rozprowadzają towary dalej partnerom w innych krajach
30.01.2014, 19:19
Chemia! Czyli płyny do prania, proszki do prania, wybielacze, płyny do naczyń. Każdy wie i nawet badania potwierdzały, że to, co trafia na polski rynek jest o wiele gorsze jakościowo, jak to, co na zachodzie. Wiadomo, że taki Ariel np. z Niemiec jest o wiele wiele lepszy niż ten w Polsce.
31.01.2014, 12:39
Chemia gospodarcza z Niemiec jest chyba w każdym mieście. Nie wiem czy kolejny punkt się przyjmie. A wojna cenowa raczej żadnemu sprzedawcy nic dobrego nie przyniesie.
Sugerowałbym znaleźć niszę. Niestety na forum nie liczyłbym zbytnio na pomoc. Trzeba samemu szukać.
Obliczaj zużycia paliwa za pomocą kalkulatora spalania paliwa
04.02.2014, 17:49
Wiele towarów opłaca się importować z Niemiec. Duże powodzenie ze względu na wyższą jakość ma żywność np. słodycze i wyroby dla dzieci. Można też sprowadzać tworzywa sztuczne i tekstylia w tym oczywiście używaną odzież. Nabywców znajdują też wyroby z metalu w tym elementy maszyn i konstrukcji, maszyny i silniki oraz chemia domowa i surowce no i oczywiście samochody.
![]()
04.02.2014, 20:56
Odpowiedzi może być wiele, jedna nasuwa się każdemu - chemia. Wiadomo - najlepsza. Wielu chętnych znajdują również używane samochody. Niemcy słyną z dbałości o swoje auta. Można nabyć tam używane samochody z dużą pewnością, że jest on tym, czym powinien być i nie kryje w sobie żadnych niespodzianek. Zużycie aut na niemieckich drogach, również jest mniejsze niż w Polsce. Dzięki temu używane samochody z Niemiec, często przeżywają w Polsce drugą młodość.
17.02.2014, 11:55
Mój sąsiad sprowadza z Francji używane motocykle, skutery i motorowery. Naprawia je a później sprzedaje. Dobrze prosperuję oczywiście prowadzi firmę tak, że działa oficjalnie. Ostatnio kupuje też używane samochody z Niemiec i też je po naprawie sprzedaje. Interes się kręci już parę lat i chłopak się dorabia co widać.
07.03.2016, 14:32
Ja na pewno nie postawił bym na chemię z tego względu, że teraz dużo osób sprowadza właśnie chemię i już na tym jest zarobek.
15.03.2016, 12:46
Z tym się zgodzę, bo chemia jest wszędzie i to niemiecka. A nie myślałeś o jakiejś hurtowni po prostu niemieckich rzeczy? Coś w tym kierunku?
27.10.2016, 17:35
28.10.2016, 12:48
Prezes o co chodzi? Bo nie rozumiem czemu wklejasz wypowiedzi innych osób do swojego komentarza.
11.05.2020, 14:30
Z tego co wiem, opłaca się sprowadzać chemie przemysłową i farby.
30.07.2020, 14:46
Bardzo ciekawy wątek. Dziękuje za wszystkie wypowiedzi.
18.05.2021, 06:26
Z tego wątku naprawdę można się bardzo dużo dowiedzieć. Sam bardzo dużo się dowiedziałem.
_____________________________________________________ tworzenie aplikacji mobilnych
20.04.2022, 11:44
Pojazdy mechaniczne z tych krajów zawsze będą w cenie
23.04.2023, 20:28
W sumie to warto zainteresować się co na chwilę obecną jest na topie i spróbować zacząć to sprowadzać. Ja kiedyś myślałam o sprowadzaniu tworzyw sztucznych, ale tak średnio się to opłacało. Zresztą my mamy tyle tego u siebie na rynku i to dużo lepszej jakości.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |