Nowoczesne podejście do zarabiania w internecie!
Jestem mysc : ) Zarabiam online od lipca 2014 roku. Cały czas próbuję nowych form oraz testuję serwisy zarobkowe w internecie. Staram się jak najbardziej rozwijać w tej dziedzienie ? czego efektem jest m.in. ten blog. Śmiało mogę powiedzieć, że praca w programach partnerskich, nie jest już tylko moim hobby. Więcej o sobie napisałem w dziale "przedstaw się"
Nie chcąc uzależniać swojego jestestwa od niezależnych ode mnie serwisów (for), zdecydowałem się założyć własnego bloga dotyczącego zarabiania w internecie. Jeżeli kiedykolwiek zastanawiałeś się czy zarabianie przez internet jest możliwe lub czy serwisy zarobkowe (programy partnerskie) na prawdę wypłacają pieniądze ? ten blog jest właśnie dla Ciebie. Zrobię co w mojej mocy by sukcesywnie wprowadzać Cię w prawdziwy świat, coraz to wyższych, internetowych zarobków.
Misją ?Get Paid 2.0? jest udostępnianie rzetelnej i praktycznej wiedzy oraz obiektywnych, bezstronnych opini z zakresu zarabiania w internecie.
Jako, że blog już trochę istnieje - a reklamuję go tutaj dopiero teraz - podam kilka ciekawszych wpisów na początek. Później w odpowiedziach będę informował o nowych [Obrazek: smile.gif]
Vademecum :
- Podstawy zarabiania w internecie, czyli vademecum "earnera" (to jest wpis od którego proponuję zacząć zarabianie w internecie!)
Pieniądze i banki :
- Skąd biorą się pieniądze i jak trafiają do obrotu?
- Na czym zarabiają banki?
Programy Rev-share, piramidy finansowe, MLM :
- Multi Level Marketing (MLM) vs Piramida finansowa
- Schemat ponziego jako rodzaj piramidy finansowej
- Mxrevshare jako przykład piramidy finansowej
- Konsekwencje prawne wynikające z organizowania i namawiania do udziału w piramidach finansowych
Wpisy pomocne przy zarabianiu online :
- System poleconych. Czyli kiedy warto promować firmę ?
- "Real content" w sub/premium SMS, czyli jak zarabiać uczciwie ?
- O tym jak planuję i organizuję swoją pracę w internecie
- SPIS TREŚCI
Oczywiście będę wdzięczny za opinie, komentarze, wytknięcia błędów i wszelką krytykę [Obrazek: smile.gif] (ale jeśli chodzi o krytykę odnośnie mojego podejścia do "revsharów" - bardzo proszę o nie przenoszenia dyskusji z komenatrzy pod wpisem do tego tematu!)
Zapraszam serdecznie !
mysc
Cześć  Bardzo ciekawy blog, życzę coraz większych zarobków, w wolnym czasie przestudiuje zawartość bloga, ale trochę tego jest.
Jeśli masz tak duże doświadczenie w zarabianiu przez internet, to może napisz co się najbardziej opłaca, czyli na czym najwięcej można zarobić w internecie? Jeśli możesz
14.10.2016, 13:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.10.2016, 13:05 przez mysc.)
(13.10.2016, 09:38)Moderator napisał(a): Cześć Bardzo ciekawy blog, życzę coraz większych zarobków, w wolnym czasie przestudiuje zawartość bloga, ale trochę tego jest.
Dziękuję bardzo  Mam nadzieję, że po lekturze zawartości pierwsze wrażenie się utrzyma
(13.10.2016, 10:26)Zema napisał(a): Jeśli masz tak duże doświadczenie w zarabianiu przez internet, to może napisz co się najbardziej opłaca, czyli na czym najwięcej można zarobić w internecie? Jeśli możesz : )
Zema, nie uważam żebym miał "tak duże" doświadczenie - na pewno jest BARDZO dużo osób z szerszą wiedzą i zdecydowanie większymi zarobkami - ale staram się jak moge by rozwijaś się właśnie w tej "branży". Czuję, że to lubię i jestem we właściwym miejscu : )
To nie jest tak, że poświęcając daną ilość czasu programowi X, zarobisz więcej niż w programie Y. Najważniejszy jest dobór programu partnerskiego do grupy odbiorców reklamy. Polecam wyjść od miejsca reklamowania, zaanalizować potrzeby osób które zobaczą Twoją reklamę i dopiero na tej podstawie dobrać odpowiednią ofertę CPA. Większość poczatkujących robi odwrotnie - najpierw rejestrują się w PP (program partnerski), a później zastanawiają się gdzie mogą go reklamować. Tak oczywiście też można - ale jest już trudniej : )
Jeżeli ustalisz potrzebę swoich odbiorców - to wiadomo, że więcej zarobisz oferując im własne materiały. Tutaj mogę podać abstrakcyjny przykład, np. potrzebą Twoich odbiorców jest umiejętność latania. Możesz im zaoferować poradnik z PP Złotych Myśli i zarabiać jedynie prowizję od sprzedaży - lub własny poradnik dot. latania i zgarniać 100% wartości : ) Do przedaży własnych materiałów, trzeba jednak budować swoją markę - w przeciwnym razie nikt ich nie kupi : ) To się tyczy głównie poradników - bo jeśli chodzi np. o oferty telefonii komórkowych, jazd próbnych, banków, gier przeglądarkowych, czy konkursów SMS (chociaż te też możesz organizować sam!) - będzie już trudniej
Na początek polecam przeczytać : Vademecum i Dobór odpowiedniego programu partnerskiego (dokładnie w tej kolejności :>)
Pozdrawiam!
Dzisiaj przedstawiam moje zdanie w sprawie niedawnej decyzji Leadmore o rezygnacji z programu "pobieranie" i "filmy". Być może wyszedłem w "gdybaniu" za daleko, a ich prawdziwe pobudki były inne, ale w skrócie : myślę, że to decyzja która przyczyni się do poszerzenia zasiegu działania tego serwisu. Dziwne? Niemożliwe? Niby w jaki sposób?
Zapraszam : http://getpaid20.pl/artykul/poszerzanie-...-leadmore/
Pozdrawiam!
Jeśli ktoś jeszcze nie słyszał o tym sposobie - bądź pomimo "słuchów" nie wykonał oferty, to pragnę poinformować że warto  Przekonałem się na własnej skórze, że portal cashbacklove naprawdę wypłaca - czyli za 3 minuty pracy, dostaniemy po około tygodniu, 21 złotych  Zapraszam do dokładnego poradnika KROK PO KROKU i oczywiście do moich przemyśleń na ten temat :
http://getpaid20.pl/artykul/zyskaj-21zl-...-po-kroku/
.
Co tu dużo mówić - siódma część przemyśleń blogowych  Jeśli sam tytuł Cię nie przekonał do przeczytania, być może zrobi to fakt, że, zgodnie z zapowiedzią, zdradzam ile osób zarejestrowało się pode mną po ostatnim wpisie dot. cashbacklove  Zapraszam!
Link do wpisu : http://getpaid20.pl/przemyslenia-blogowe...e-czesc-7/
.
Zapraszam do zapoznania się z nowym wpisem - "Technika sieci stron sprzedażywych ("mini-stron"). Dokładnie opisałem w jaki sposób, przy najniższych kosztach (naprawdę niskich :>), zbudować sieć wzajemnie reklamujących się stron, których jedynym zadaniem jest reklama programów partnerskich  Mam nadzieję, że treść okaże się przydatna.
LINK : http://getpaid20.pl/praktycznie-o-zarabi...ini-stron/
.
Właśnie złamałem jedną z podstawowych zasad i dodałem post na facebooku o pierwszej w nocy, pewnie nikt go nie zobaczy  Powiem więcej - edytowałem ten post, więc zasięg jeszcze bardziej zmaleje.
Zapraszam do tekstu na temat 10 popularnych marketingowych mitów dotyczących zasięgu na facebooku. Każdy z omawianych mitów skomentowałem opierając się tylko o własne, ponad 2-letnie, doświadczenie w zarabianiu dzięki fanpage'om
LINK : 10 marketingowym mitów na temat Facebook?a
.
Cześć! Dzisiaj dwa "odgrzewane kotlety"
1. Jednym z pierwszych artykułów na blogu była sprzedaż na allegro, opisałem wówczas promocję "pakiet 25 darmowych wystawień" - i mam nadzieję, że z tego skorzystaliście  Allegro to najłatwiejsza droga do pierwszych pieniędzy przez internet, oczywiście jeśli mamy co wystawić
Od listopada tego roku zaczęła się druga edycja - tym razem mamy aż 50 darmowych aukcji, więc polecam z tego skorzystać  Szczegóły promocji i porady odnośnie handlu na tym portalu opisałem tutaj : (edytowałem poprzedni wpis)
Promocja na Allegro jako prosta metoda na zdobycie pierwszych pieniędzy w internecie
2. Drugim odgrzewanym kotletem jest MXREVSHARE, który zmienił nazwę na MX WORLD. W artykule odnośnie tego serwisu dodałem nowy wstęp, nie ruszałem wersji "bazowej" - niech zostanie jako "archiwalna"
Trochę szkoda, że jak już doszedłem na pierwszą stronę wyników google pod "mxrevshare" - muszę zaczynać wszystko od poczatku pod "mx world", ale cóż : ) Jeśli chcesz mi jakoś pomóc i gdzie-niegdzie podlinkować wpis, będę bardzo wdzięczny : )
MX.World (MXRevshare) jako przykład piramidy finansowej
Pozdrawiam!
Tworzysz i używasz własne LP/mini-strony? Prowadzisz bloga? Wiesz ile pieniędzy tracisz nie budując własnych list mailingowych? Wiesz dlaczego lista jest dużo efektywniejsza od fanpage'a?
W artykule opisuję dlaczego warto i jak taką listę budować. Budowanie list można połączyć z techniką "mini-stron" i zdecydowanie zwiększyć swoje zyski  Zapraszam do tekstu
Link : E-mail marketing ? budowanie list mailingowych
.
Czytałeś/aś "Sekret" albo inne książki dotyczące "siły myśli" ?  W tym wpisie przedstawiam dlaczego dla mnie tego typu książki nie mają sensu i co jest "kluczowym czynnikiem sukcesu" jeśli chodzi o osiąganie postawionych sobie celów. Przeczytaj ten wpis nawet jeśli nienawidzisz "coachingowej gadki" -> bo właściwie, oprócz tonu (momentami ;p) nie ma z takimi gadkami nic wspólnego
Link : Osiąganie celów to efekt uboczny dobrych nawyków
.
Cześć! Zgodnie z zapowiedzią, dzisiaj publikuję wpis dotyczący nawyków, które moim zdaniem, są niezmiernie przydatne w zarabianiu przez internet. Oprócz listy 9 nawyków nad którymi warto pracować, opisałem również czynności pozorne - czyli takie, które tylko z pozoru "pchają" nas do przodu  Zapraszam do wpisu
Link : 9 nawyków przydatnych w zarabianiu przez internet
.
Dzisiaj zapraszam do zapoznania się z "wprowadzeniem do opcji binarnych"  To pierwszy na blogu wpis gościnny, dokładniej "gościem" jest administrator binary24.pl  Więcej o tym czym są wpisy gościnne i jak będą wyglądały w przyszłości, napisałem we wstępie linkowanego artykułu  Zapraszam!
LINK : Wprowadzenie do opcji binarnych
.
Cześć! Dzisiaj wróciłem do MX WORLD i skomentowałem ostatnie posunięcia administracji tego programu. Zapoznajcie się z moim zdaniem i sami oceńcie na co wskazują  Zapraszam do części drugiej najchętniej komentowanego wpisu na blogu
Link : MX.World (MXRevshare) jako przykład piramidy finansowej ? część 2
.
Ósma części przemyśleń blogowych - podsumowanie zmian, nowości, dalsze plany rozwojowe bloga i przemyślenia na temat samego blogowania. Zapraszam
Link : Przemyślenia blogowe ? część 8
.
Czesć! W związku z ostatnimi zmianami na blogu - dzisiaj przedstawiam "benchmarking". Jest to proste narzędzie z którego może korzystać każdy "earner", np. marketer, bloger, właściciel e-sklepu, administrator (i użytkownik) programu partnerskiego. Używanie tej metody ułatwia ciągły rozwój i optymalizację prowadzonych projektów  Jeśli nie macie pomysłów na dalszy rozwój Waszych projektów - zachęcam do zapoznania się z tym wpisem
Link : Benchmarking w e-biznesie
.
? Naprawdę dostajesz jakieś pieniądze?? , ? Niby za co mieliby Ci zapłacić??, ? Czy to nie jest jakieś oszustwo??, " Słyszałem o tym, na tym się dużo nie zarabia...", itd.
Na pewno każdy z Was spotkał się już z niejednym mitem na temat zarabiania przez Internet. W tym wpisie przedstawiam i omawiam 8 znanych mi mitów  Możliwe, że lista będzie rozszerzana - to zależy od Waszych komentarzy :>
Link : Popularne mity na temat zarabiania przez internet ? dlaczego nie są faktami?
.
Cześć!
Natchnieniem do dzisiejszego wpisu są liczne negatywne opinie na temat przysłowiowego ?osiągania sukcesu poprzez sprzedaż książek o osiaganiu sukcesu?. Osoby, które zarabiają w taki sposób używają dokładnie tych samych narzędzi i metod, które stosują też osoby promujące oferty CPA w programach partnerskich. Dlaczego sprzedaż własnych produktów jest odbierana jako coś innego od pośrednictwa w sprzedaży, skoro sukces obu kampani zależy od tych samych czynników?
Link : Zarabianie w programach partnerskich, a sprzedaż własnych produktów
.
Jeśli czytaliście "Fastlane milionera" wiecie o co chodzi, jeśli nie - to się dopiero dowiecie  Dzisiaj omawiam 5 zasad fastlane i porównuję do nich prowadzenie bloga finansowego. Nawet jeśli już tą książkę czytaliście - warto sobie przypomnieć co to za zasady i jak je wykorzystywać
Link do wpisu : Blog finansowy jako biznes typu fastlane
.
Ile projektów na raz prowadzisz? Który projekt jest tym głównym? Któremu się poświęcasz? Jesteś monogamistą, czy poligamistą biznesowym? W tym tekście, na własnym przykładzie, przedstawiam swoją opinię na temat rozdzielania uwagi na kilka przedsięwzięć jednocześnie.
Link : Monogamiczny przedsiębiorca działa efektywniej
.
Słyszałeś kiedyś ciekawostki o osobach/firmach/produktach i powtarzałeś je dalej swoim znajomym, bez weryfikacji czy są prawdziwe? Wiesz, że plotki i legendy miejskie to najstarsze formy marketingu wirusowego (viral marketing)? Plotki to narzędzia marketingowe służące do budowania świadomości marki i świadomości istnienia danego produktu lub osoby (np. polityka). W tym wpisie omawiam efekt viralowy online (social media) i offline  Zapraszam!
Link : Marketing wirusowy (viral marketing) online i offline
Jeśli macie propozycje na nowe tematy wpisów, chętnie je usłyszę. Może coś konkretnego Was ciekawi?
.
Co wiesz o Janie Kulczyku? Ile z tych informacji jest faktami, a ile plotkami? Lepiej znasz historię majątku Kulczyka, czy Donalda Trumpa? Właśnie skończyłem czytać książkę ?Jan Kulczyk ? Biografia niezwykła?, zachęcam do przeczytania recenzji i moich przemyśleń na temat postrzegania "bogactwa" w Polsce
Link : Recenzja książki ?Jan Kulczyk ? biografia niezwykła?
.
Jak system danego programu partnerskiego identyfikuje kto dokładnie pozyskał nowego klienta? Co to jest "cookie stuffing" (podrzucanie plików cookies) i jakie niesie ze sobą ryzyko?
LINK : Identyfikacja partnerów, pliki cookies i nadużycia z tym związane (cookie stuffing)
Mam prośbę, czy możecie wskazać inne blogi/strony o podobnej tematyce które również czytacie ?
.
Hmm... straszna cisza panuje w tym temacie, aż mi głupio dodawać nowe posty ;P
Zajmujesz się pozycjonowaniem landing page'y? Sprawdź jak możesz zmodyfikować swoje działania by rozszerzyć grupę docelową i uniezależnić się od dodatkowych reklam  Pozycjonowanie to dopiero ostatni etap promocji, pamiętasz jeszcze o pierwszym ?
LINK : Landing Page, ?mini-strona? i ich połączenie ? czyli jak uniezależnić się od dodatkowych reklam
.
Po artykułach o MX.WORLD co jakiś czas dostaję w e-mailach wiadomości z pytaniem m.in. o FutureNet i FutureAdPro. W związku z tym? zdecydowałem się opisać tego ?konkurenta facebooka? na blogu i przypomnieć wszystkim czytelnikom, że cudowne systemy nie istnieją :> Zapraszam!
Link : FutureNet (FutureAdPro) jako przykład piramidy finansowej
.
Coca-cola ? napój, odrdzewiacz, środek do usuwania gum z włosów czy środek do usuwania plam z ubrań?
Dzisiaj zapraszam do tekstu na temat poszerzania grupy docelowej poprzez dostosowywanie reklam do innych - niż ta oczywista - potrzeb ludzkich
Link : Rozszerzanie grupy docelowej, czyli dostosowywanie reklam produktu do potrzeb nowych odbiorców
.
|