audyt wydruku
audyt wydruku
Czy ktoś z was korzystał kiedyś z czegoś takiego jak audyt wydruku? Zastanawiam się czy ma to sens? Pracuję w nie takiej znowu dużej firmie (ok. 15 osób na stałe w biurze), a za tonery i papier do drukarek czy ksero płacimy jak za zboże.
Przezabawne, uśmiałem się że ho ho. Pytam serio, kogoś kto ma cokolwiek wartościowego do powiedzenia. Chciałbym się dowiedzieć na czym taki audyt dokładnie polega
Prawidłowo przeprowadzony audyt wydruku jest kilkuetapowy, jego celem jest wprowadzenie pełnej kontroli nad procesami drukowania, kopiowania, skanowania oraz faksowania - docelowo prowadzi to do obniżenia kosztów materiałowych i operacyjnych danego przedsiębiorstwa. Podsumowanie audytu stanowi raport z aktualnej sytuacji firmy, wyniki ekonomiczne oraz projekty zmian, mających na celu optymalizację wspomnianych procesów.
O, o takie odp mi chodziło, dziękuję. Czy wiąże się to z wymianą całego sprzętu? Mam obawy czy to nie jest tak, że do biura przychodzi ktoś związany z jedną konkretną marką i próbuje mnie namówić na wymianę wszystkich urządzeń na nowe (oczywiście ?jedynej słusznej firmy?)...
Ostatnim etapem audytu jest prezentacja projektu optymalizacyjnego, uwzględniającego likwidację niepotrzebnego lub nierentownego sprzętu, przeważnie na rzecz urządzeń wielofunkcyjnych. W niektórych przypadkach wystarczające okazują się nawet niewielkie zmiany logistyczne - wprowadzenie wydruku poufnego, kontroli wydruków, a nawet inne rozmieszczenie poszczególnych urządzeń na terenie biura.
Przeprowadzenie audytu nie musi więc wiązać się z wymianą urządzeń, z pewnością nie ma mowy o ?jedynej słusznej firmie?, której sprzęt należy koniecznie zakupić po zakończeniu działań diagnostycznych.
Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta drukarek oraz długopisów 3D, to zdecydowanie mogę Wam polecić sprawdzić ofertę na stronie - https://banach3d.pl/ . Według mnie oferują wysoka jakość w naprawdę atrakcyjnej cenie.
Bardziej przyda wam się audyt środowiskowy czy na pewno prawidłowo segregujecie odpady https://projectzerowaste.pl/audyt-srodowiskowy/